Information in English

Örnsköldsvik

Kontaktperson i Örnsköldsviks kommun:

Stöd till barn och unga i Örnsköldsviks kommun (länk till kommunens webbplats).

Stöd till familjen

Stöd till barn och unga

 

Aktuellt i Örnsköldsvik

Apr
24
mån
AFTER WORK “Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar” @ Örnsköldsviks församlingshem
Apr 24 kl. 17.30

Vad skulle du tänka om du fick reda på att grannfamiljens hund fick chips varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inga djur som vi skulle låta äta alla de sötsaker som vi ger till våra barn. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm berättar om hur den historiskt höga konsumtionen av socker ställer till det i barnens kroppar. Det kommer handla om allt från fetma, till magproblem och hur barn växer. Barn är idag större när de föds; de växer tidigare under livet och går in i puberteten tidigare.

Ann Fernholm har disputerat i molekylär bioteknik och arbetar som vetenskapsjournalist. I den uppmärksammade boken ”Ett sötare blod” från 2012 granskade hon vetenskapen bakom våra kostråd. Uppföljaren ”Det sötaste vi har” handlar om barn och socker. Ann Fernholm blev 2010 utsett till årets vetenskapsjournalist i Sverige.

Dörrarna öppnas 17.15, lätt middag serveras från 17.30 och föreläsningen beräknas börja 18.00

Barnpassning erbjuds i samma lokaler som föreläsningen ( 1 tr ner)

Alla After Work är kostnadsfria (även förtäringen) och ingen föranmälan krävs. Dock reserverar vi oss för begränsat antal platser samt tillgången till förtäring utifrån antalet deltagare.

Välkomna!

www.familjepeppen.se