Information in English

Umeå

För att hitta information om alla öppna förskolor i Umeå kommun – se denna översikt.
Stöd till barn och unga i Umeå kommun (länk till kommunens webbplats).

Kontaktpersoner i Umeå kommun:

Aktuellt i Umeå

Mar
31
tis
ABC 3–12 år @ Kedjans aktivitetscentrum
Mar 31 @ 18.15 – 20.45
ABC 3–12 år @ Kedjans aktivitetscentrum | Umeå | Västerbottens län | Sverige

ABC – Alla Barn i Centrum Föräldragrupp för dig som har barn som är 3–12 år.

ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Varje möte tar cirka två och en halv timme. Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp har som mest 10 deltagare. Alla är föräldrar till barn i åldrarna 3–12 år. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter och forskning. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma, mellan träffarna.

Träff 1 – VISA KÄRLEK Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff 2 – VARA MED Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3 – VISA VÄGEN Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan ilska hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4 – VÄLJA STRIDER Hur kan tjat och skäll i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

Startdatum: 31 mars kl. 18.15–20.45. Därefter träffas gruppen 13 april, 28 april och 11 maj.

Ledare: Maryam Osman (somalisktalande) och Sari Vihtari (finsktalande).

Anmälan: Sari Vihtari, 090-16 45 47, sari.vihtari@umea.se.

www.familjepeppen.se